Шокиращ обрат: Не жена, а травестит е убил българина в Сиатъл

Мъж, който е искал да е жена, е обвинен в убийството на българина Станимир Цанков в Сиатъл. В понеделник прокуратурата в града повдигна официално две обвинения срещу 46-годишния Майкъл Лоуел Робъртс – за убийство от първа степен и нападение от първа степен.

В обвинителния акт пише още, че тя е известна и с името си Джъстин Стефънсън и се идентифицира като жена, съобщава сайтът bg-voice.

48-годишният Цанков беше намушкан миналата седмица при спор с Робъртс, „която живеела“ в небостъргач в центъра на Сиатъл и управата решила да я изгони. Българинът работил като мениджър там. Според полицията Робъртс намушкала и 43-годишна колежка на Цанков. Жената обаче е в добро състояние.

Съдът в понеделник отмени и гаранцията за Робъртс от 3 милиона долара и по искане на прокуратурата я оставя в ареста, защото и двете обвинения носят потенциално наказание от доживотен затвор. Полицията арестува жената след 6 часа, в които се беше барикадирала в апартамент в сградата.

Според прокуратурата в Кинг каунти, щата Вашингтон, „жената“ има и „психични проблеми“ и в системата на полицията в Сиатъл е записано, че има склонност към насилие. Властите са били повикани малко преди 11:30 ч. миналата сряда след сигнал за намушкване. Инцидентът се случил в лобито на сградата – Centennial Apartments, която се намира на 4-о Авеню в центъра на Сиатъл.

Валентин Михайлов е и човекът, на когото позвъняват първо от самата сграда минути след инцидента. Той работи в същата компания и е един от най-близките приятели на Станимир. „Обади ми се неговата колежка Стефани, която също е ранена. Каза ми да звънна на жена му, за да й кажа, че е наръган, за да не чуе от някой друг“, каза за сайта на нашите емигранти отвъд Океана Михайлов.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share