Шокиращо! Хванаха жаба с човешки размери (Видео)

Шокиращо! Хванаха жаба с човешки размери (Видео)

В социалните мрежи бяха публикувани страховити снимки на огромна жаба. Според YouTube канала The Grimreefar, гигантска жаба с размерите на човек е била уловена в езерото Титикака в Перу.

Езерото Титикака е сладководно езеро в Андите на границата на Перу и Боливия. По площ това е най-голямото езеро в Южна Америка.

Има информация, че местните жители много често виждали нещо огромно да се носи във водоема. Мистериозното създание е наблюдавано и на сушата. Все още обаче не е известно кой е хванал това чудовище-амфибия.

През изминалата година няколко научни институции се заеха да опазват гигантските жаби от езерото Титикака.

Не е известно дали тази земноводна твар е застрашен вид. И може ли този вид да има толкова плашещи размери.

Според някои коментатори това може да е жаба-бик, родена в Канада и САЩ. Този вид обаче никога не е бил откриван в езерото Титикака. Изследователите могат само да гадаят какъв вид жаба е и как е попаднал в перуанския регион.

Някои вярват, че това е неизвестен вид жаба – криптид, който като вид е изчезнал преди милиони години, но някои индивиди са оцелели мистериозно и до днес. Ако това е така и такива чудовища наистина все още съществуват в света, тогава възниква въпросът – какво е накарало това земноводно да напусне водоема?