Шифрин ще пропусне старта на сезона за Световната купа

Двукратната олимпийска шампионка Микаела Шифрин ще пропусне старта на сезона за Световната купа по ски алпийски дисциплини за първи път от 2011 година.

Американката обяви, че няма да участва в гигантския слалом следващата седмица в Зьолден (Австрия) заради контузия на гърба.

„След като контузих гърба си през миналата седмица, ми беше препоръчано да не участвам в Зьолден, за да се излекувам и да мога да се състезавам през останалата част от сезона. Започвах винаги в Зьолден през последните осем години, това чувство сега е наистина разочароващо и странно. За щастие тази контузия ще се излекува и скоро ще се върна на пистата“, написа Шифрин в профила си в социалната мрежа „Инстаграм“.

Американската скиорка планира да лети обратно за САЩ от Европа за почивка и възстановяване. Следващото планирано състезание от Световната купа е паралелен гигантски слалом на 13 ноември в Австрия.

Шифрин, двукратна олимпийска шампионка и трикратна носителка на Световната купа, се състезава за последно на 26 януари. Тя пропусна останалата част от съкратения сезон 2019/2020 след смъртта на баща си на 2 февруари. Американката пътува за последните състезания от миналия сезон в Швеция през март, но в крайна сметка те бяха отменени заради пандемията от коронавирус.

Микаела Шифрин има пет подиума в Зьолден в последните шест години, включително поделената победа с австрийката Анна Фенингер през 2014 година.