Шефът на „Пирогов“: Пак ще се кандидатирам за поста

Бях казал в интервю, че нямам намерение да се кандидатирам отново за директор на „Пирогов”. Но на фона на това, което се получи, и на подкрепата на голяма част от персонала на болницата, аз ще участвам в това състезание. Болницата се успокои, продължихме да се развиваме по правилния начин. Излязоха и всички проверки с всички нелепи обвинения от страна на бившия здравен министър. Това обяви директорът на „Пирогов” д-р Валентин Димитров пред БНТ, цитиран от novini.bg.

„Аз не съм политическо лице. Получих политическа подкрепа и за мен бе блазнещо за егото ми, защото я получих без да я търся. Няма да ме видите в нито една листа, на нито един митинг”, категоричен е той.

Той подчерта, че „Пирогов” е институция: „Всеки го плюе, но когато има нужда, първото, което идва наум, е „Пирогов”. Там се формира обществената нагласа, той е стожер на здравеопазването. Нямаме един лев просрочен, заплатите се изплащат навреме и са увеличени.”

„В „Пирогов” минават като пациенти над 81 000 деца, хоспитализирани са 10 000 деца, а по спешност от тях – 7 000. Детското здравеопазване има нужда от цялостна стратегия, но до момента никой не е излязъл да обясни на хората каква е стратегията за развитие на Националната детска болница. Сградният фонд не прави болницата, правят я лекарите, специализантите, санитарите, целият персонал”, подчерта още д-р Димитров.

Той подкрепя проекта за Национална детска болница. „Ако имаме визия и правилно виждане, няма пречки да не се случи.”

За хоспитализираното 14-годишно дете с тежко алкохолно натравяне той коментира: „Няма опасност за живота на детето. Ще го задържим още известно време. Няма да има трайни последици за него.“

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share