Шефът на „Боец“ от ВМА: Искам Мутафчийски да дойде до леглото ми

Поразеният от коронавирус шеф на „Боец“ Георги Георгиев, който получава първокласно лечение в интензивното на ВМА, не спира с атаките си към шефа на болницата – ген. Венцислав Мутафчийски. Въпреки, че е в тежко състояние, той предизвика гнева на стотици обикновени хора, които му напомниха, че нямат достъп до елитните столични клиники.

Георгиев и съпругата му Мариела бяха приети преди ден в столичните топ болници в тежко състояние, като половинката на „боеца“ е вече под грижите на лекарите в бившата Правителствена.

Запознати със ситуацията твърдят, че лично премиерът Бойко Борисов се е намесил, за да може Георгиеви да бъдат настанени във ВМА и клиника „Лозенец“ и е настоял да бъде направено всичко възможно и да бъдат лекувани по най-добрия начин, за да се възстановят бързо.

Въпреки това обаче, от Интензивното, Георгиев продължава с ироничните коментари към Мутафчийски, заради което си навлече гнева на мнозина негови почитататели в социалната мрежа.

„Намирам се във ВМА на Мутафчийски. Тази сутрин звъня да иска доклад за състоянието ми. Представям си неговият доклад към Буда, Шиши и Гешев – „Жоро боеца диша и не иска да умре тая гад“, написа тази сутрин шефът на бойците. И добави, че „звънят и на вярват, че с тази сатурация и дишане може да съм жив. Но ги изненадвам и живея.“

От болницата разказват, че специалният пациент настоявал Мутафчийски лично да дойде при него, до леглото му, за да разговарят. „Ако Мутафчийски иска, е редно да дойде и да се видим. Тази година отказа няколко покани от БОЕЦ за срещи. Имам какво да го питам!“, сподели и самият Георги във фейсбук.

Мнозина нападнаха остро Георгиев в мрежата, като му припомниха, че малко хора, и то в тежко състояние с коронавирус, имат привилегията да влязат във ВМА и да бъдат лекувани с намесата на шефовете на болниците.

„Ние, обикновените, да му мислим. За нас места в добрите болници няма да се намерят и животът ни остава на милостта на съдбата. А вие сте недоволен“, написа столичанин, възмутен от поведението на Георгиев.

Други се възмутиха, че лидерът на „Боец“ хем лежи във ВМА, хем ругае Мутафчийски. Георгиев получи и доста нецензурни определения от разгневени столичани.

Вчера, той написа ликуващ пост до всички симпатизанти, че системата е била принудена да заработи, в полза на гражданите. „Защото можем и защото гражданите сме по силни от мафията, казвал съм ви го, доказвал съм ви го! Няма по голяма мощ от гражданите осъзнали силата си!“, повдигна духа на привържениците си Георгиев.

Съпругата на боеца -Мариела, е по- добре, вчера бе приета в болница Лозенец. Възстановява се, без нея, без моята звездичка живот за мене няма.

Семейството бе прието след гневни постове на Георгиев и „Боец“във фейсбук, от които стана ясно, че са в тежко състояние във болницата във Видин, а водещите клиники в София им отказвали прием.

„Така убива мафията“. Вчера Мариелка лежа 4 часа в един фургон пред болницата във Видин, докато от ръководството търсеха транспорт и свободно място в столична болница. Заради трансплантацията, пневмонията и ковида при нея ситуацията е много сложна, деликатна и опасна.

НИТО ЕДНА софийска болница не се е съгласила да я приеме. Нито Александровска, нито ВМА, нито Пирогов…

Помните ли думите на Борисов, че за всеки болен ще има лечение и линейка? Че хеликоптерите ще хвърчат денонощно и тн?

А думите на Богов, когато закриха отделението по трансплантация в Александровска помните ли? Този се кълнеше, че нито един трансплантиран няма да остане без грижа и внимание! А лъжите на министър Ангелов, че има достатъчно легла за ковид…

Буда, молете се заедно с останалите изроди да не се случи нещо с Мариелка, защото тогава ще дойда за вас и ще ви затрия“, написа лидерът на Боец на 12 декември.“, закани се люто Георгиев.

От движението също реагираха много остро и натъртиха, че властта на най-високо ниво ще носи лична отговорност за живота на двамата активисти, ако нещо се случи с тях.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share