Шест природни лека срещу главоболие

Голяма част от населението на планетата страда от главоболие. Това е един от бичовете на нашето съвремие. Главоболието и мигрената могат да бъдат провокирани от различни механизми, повечето свързани с претоварване на нервната система, стрес, напрежение, проблеми, притеснения, дехидратация, липса на сън, лошо хранене.

Причини могат да възникнат още, но добрата новина е, че има билкови и натурални способи, които могат да облекчат много ефективно вашето главоболие. Кои са те?

Лавандула

Лавандулата е растение с прекрасен лечебен аромат. Той успокоява и тонизира. Неслучайно е част от огромен брой хранителни добавки и продукти за красота и релакс. Лавандулата облекчава главоболието и намалява стреса. Можете да масажирате слепоочията си с етерично масло от лавандула и ще се убедите в неговите свойства.

Ябълков оцет

Смесете една лъжичка ябълков оцет с една чаша вода и го изпийте. Този метод помага за намаляване на болката в главата, причинена от възпаления в тъканите.

Розмарин

В розмарина се съдържа активно вещество, наречено карвакрол, което има мощни противовъзпалителни свойства. То може да облекчи значително главоболието и дори мигренозните пристъпи. Достатъчно е да намажете с няколко капки челото и слепоочията си с етерично масло от розмарин.

Джинджифил

Джинджифилът е един от най-добрите природни помощници. Той е ефикасен и при главоболие и мигрена. Етеричното масло или отварата от джинджифил с канела помага за намаляване на стреса и безпокойството. Заедно с тях се облекчава и главоболието, причинено от стреса.

Алойзия

Алойзията или още лимонова върбинка, е прекрасна билка, която много ефикасно намалява възпаленията в тъканите на главата, намалявайки главоболието. Тя е богата на витамини, най-вече витамин С, който доказано облекчава мигрената.

Лайка

Лайката има редица свойства, свързани с подобряване на здравословното състояние, в това число и облекчаване на главоболието, пише az-jenata.bg. Възпаленията в тъканите, спазмите и плаващите болки от област в област върху черепа се повлияват много успешно при втриване на етерично масло от лайка или масаж с отвара от чудната билка.