Шестима загинаха в силни бури в щата Тенеси

Силните бури, които връхлетяха американския щат Тенеси, убиха шестима души в събота и изпратиха над 20 човека в болница, а домове и предприятия понесоха щети в много градове, предаде Асошиейтед прес.

Трима души, включително едно дете, бяха убити, след като торнадо връхлетя окръг Монтгомъри северно от Нешвил близо до щатската граница с Кентъки, съобщиха служители на окръга в съобщение за пресата.

Центърът за спешни операции в Нешвил каза в публикация в социалните медии, че трима души са били убити от силни бури в квартал на север от центъра. Междувременно други 23 души са лекувани от наранявания в болници в окръг Монтгомъри.

Снимки, публикувани от противопожарната служба в Кларксвил в социалните медии, показват повредени къщи с отломки, разпръснати в тревните площи, ремарке на трактор, обърнато настрани на магистрала, и изолация, изтръгната от стените на сграда.

“Това е опустошителна новина и сърцата ни са разбити за семействата на онези, които са загубили близки,” каза кметът на Кларксвил Джо Питс в изявление. “Градът е готов да им помогне в момента на скръбта им.”

В местна гимназия е създаден приют, а жителите бяха помолени да останат вкъщи.

Губернаторът на Тенеси Бил Лий каза, че той и съпругата му Мария се молят за всички жители на Тенеси, които са били засегнати от бурите.

“Скърбим за изгубените животи и молим всички да продължат да следват насоките от местни и държавни служители“.

Повече от 80 000 клиенти на електроснабдителните дружества са останали без ток в Тенеси в събота вечерта.