Шампионката Мария Оряшкова: Има още какво да спечеля

Звездата на родното самбо Мария Оряшкова получи наградите за Спортист на ноември в анкетата на Пресклуб „България“. Тя показа за първи път и 6-те златни медала, извоювани на световния тепих.

На церемонията присъства старши треньорът на националния отбор Васил Соколов. С шестата си световна титла по самбо Мария заслужи гласовете на спортните редакции за миналия месец. Тя събра 13 гласа, а неин подгласник с 8 гласа е европейският вицешампион по джудо Ивайло Иванов.

Мария Оряшкова сподели, че не е очаквала най-високата журналистическа оценка, която за нея има стойност на медал. Треньорът Соколов обаче не е изненадан от резултата, защото успехът на състезателката е изключителен.

Двамата не са обсъждали докога тя да продължи активната си спортна дейност, но специалистът е категоричен: „Човек докато е подготвен и силен, няма проблем да продължи“.

„Сега бера плодовете на моя труд, който съм влагала цял живот. Чувствам се по-силна и зряла. Почти нямам почивен ден. Мисля, че има още какво да спечеля“, разкри Оряшкова.

Подготовката на Мария основно преминава с националния женски отбор по борба, подчерта Соколов. Талантливата самбистка има желание и амбиция да се докаже и в олимпийския спорт.

Тя се завърна вчера от участие на Световната купа по борба в Сърбия. „Състезанието беше много силно. Аз и миналата година загубих от представителката на Киргизстан и сега пак“, разказа Мария Оряшкова.

Силният й дух не я напуска и загубите не я пречупват. „Чувствам, че съм направила крачка напред и продължавам с пълна сила“, заяви шампионката по самбо. Когато няма ангажимент със самбото, тя се заема с борбата и обратното.

Previous post Електронните рецепти влизат в сила от днес
Next post Нидал Алгафари: С Македония спорим за герои, които скоро ще са европейски