Чудо! Академик (Пд) възкръсна в Скопие от 22 точки пасив

Чудо! Академик (Пд) възкръсна в Скопие от 22 точки пасив

Академик Пловдив все още е непобеден в Деласпорт Балканска лига по баскетбол. Пловдивчани гостуваха на ТФТ в Скопие и в истински трилър с продължение спечелиха със 104:102 (93:93).

Академик изоставаше с 22 точки през първото полувреме, но направи невероятно завръщане и спечели победата. Това е техният шести пореден успех. Академик гостува на KK Куманово 2009 в петък вечерта.

В началото мачът бе равностоен, 3.30 минути преди края на първата четвърт домакините дръпнаха с 14 точки, а във втората дори надхвърли 20.

През третата четвърт Академик промени поведението си, особено в защита, и нещата започнаха да изглеждат по-добре след средата му. Тогава се случи серия 11:0 за гостите и те затвориха дефицита до само 8 точки. След 30 минути маржът беше 10 и той остана в този диапазон в началото на четвъртата четвърт. Тогава Академик отново направи серия и този път поведе. След като вкараха 14 поредни точки, гостите поведоха с 2 точки, но след това с 37 секунди за игра Харис изравни резултата.

Последва фаул срещу Гуджино, който вкара само първия наказателен, но след това грабна рикошета. Сотиров вкара и изведе Академик с 3 точки напред. Със сирената Харис вкара невероятна тройка, за да изравни играта и да прати мача в продължение.

В допълнителните 5 минути отборите размениха точки, преди TФT да вземе 3 точки предимство. Тогава Гуджино изравни с тройка и когато домакините пропуснаха, Сотиров беше фаулиран. Той вкара два пъти и при последното нарушение. Андерсън пропусна при ответната атака и Академик остана непобеден в група Е на Балканска лига.