Чудодейно аязмо бликна в къщата на баба Василка

Чудодейно аязмо бликна в къщата на баба Василка

Повече от 40 г. хора с тежки заболявания от цялата страна се стичат към къщата на баба Василка Славова от димитровградското село Добрич. Чудодейна и свещена вода блика от 3 извора в нейния двор. Условието пред всички болни, за да се спасят от страданията си, е само едно – да са вярващи.

Приживе баба Василка получила видение. Тогава за пръв път й се явили тримата светии – Св. Василий Велики, Св. Йоан Златоуст и Св. Григорий Богослов.

Те й обяснили, че домът й е построен на свято място. Преди 600 г. в двора й имало манастир, който се казвал „Три светии”. Василий, Йоан и Григорий й поръчват да копае, докато бликне вода, която освен лековита, била и свещена. Идвала от висока планина, от невидимия свят и се отделяла на три страни. Затова чучурите сега са три.

Левият извор – за страдащите от неврологични заболявания, средният носел късмет на младите и бездетните, а десният за проблеми със сърцето и главата, т.е. лекувал болните от инфаркт и инсулт. Има не един случай и на хора, преборили туморни заболявания.

Баба Василка упътвала, че водата се пие веднъж в 13,30 ч. през деня и час и половина след полунощ. На всеки предписвала индивидуален „ритуал”, диктувала кой какви молитви да произнесе, за да си стъпи час по-скоро на краката.

Баба Василка остава вдовица още в далечната 1954 г. Сама отгледала децата си, които я дарили с 14 внуци и правнуци.

На лекар била един-единствен път, когато оперирали пердето на дясното й око. Убедена била, че вярата, която носи в сърцето си, й помагала. Тя притежавала умението да говори със светии и ангели-хранители, които пазели аязмото и напътствали старицата какви съвети да дава на хората. За страшния бич срещу човечеството СПИН светиите предупредили баба Василка още през далечната 1971 г., твърдят нейни близки. „Тогава не знаех какво значи СПИН, аз съм неучена, но ето че дойде тази болест“, споделяла старицата.