ЧСИ продава фабрика за текстил в Бенковски за 4,3 млн. лв.

Частен съдебен изпълнител продава фабриката за рециклиране на текстил в Бенковски. Производствената база, която се построи преди няколко години на площ от над 8 хил. дка, е собственост на „Хюманита“ АД, с мажоритарен собственик германеца Райнер Карл-Хайнц Вернер Зигмунд.

Върху имота има наложени тежести, а първоначалната цена, от която ще тръгне продажбата, е в размер на 4 394 400 лв. Фирмата стана популярна с партньорството си с БЧК и съвместната акция за даряване на дрехи. По-късно откри и верига магазини за дрехи втора употреба.

Кметът на Бенковски Иванка Пачева коментира, че фабриката не работи от есента на миналата година. Справка в ДАКСИ показва, че за 2019 г. фирмата не е декларирала приходи, а за предходната е имала приходи в размер на 3 178 000 лева.

Не съм запозната с проблемите на фирмата, съвместната ни дейност продължава, каза директорът на БЧК Пловдив Таня Георгиева.

„Фабриката не работи от няколко месеца поради липса на суровина, а проблемът се задълбочи покрай пандемията с коронавируса“, заяви пред репортера ни Тодор Иванджиков, член на борда на директорите на „Хюманита“ АД. Той уточни, че COVID възпрепятства и откриването на новата фабрика на дружеството, която е построена в Радиново на площ от 6000 кв. м разгъната площ, пише „Марица“.

Във връзка с обявения от ЧСИ търг за предприятието в Бенковски Иванджиков коментира, че процедурата е инициирана от транспортна фирма, на която „Хюманита“ дължи 14 000 лв., но до седмица ще се разплати и продажбата на фабриката ще се анулира.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share