Четете внимателно! Кои храни стават отровни в микровълновата

Четете внимателно! Кои храни стават отровни в микровълновата

Микровълновата печка е един от електроуредите, без които в днешно време мнозина не могат. Тя спестява време и улеснява живота ни. В същото време обаче трябва да знаем как правилно да я използваме и какви храни да не слагаме в нея за да не си навредим.

Експерти казаха кои продукти са противопоказани за микровълнова фурна, тъй като това може да бъде вредно за здравето. Така например, когато е изложен на микровълни, чесънът губи своите лечебни свойства. Подобно е положението и с броколите.

Ползите от този вид зеле след микровълнова ще намалеят с 97 процента. При нагряване на замразено месо в микровълновата фурна в него се развиват опасни микроби.

Експертите също не препоръчват загряване на замразени плодове в микровълнова печка, тъй като в този случай съдържащата се в тях глюкоза ще се превърне в канцероген.

При контакт с микровълни протеиновите компоненти изчезват от рибата и сиренето и се създава благоприятна среда за развитие на бактерии. В същото време учените обръщат специално внимание на факта, че никаква храна не бива да се нагрява в пластмасови съдове.