“Челси“ похарчи най-много пари за трансфери

„Челси“ е похарчил най-много пари за подсилване на състава по време на трансферния прозорец, който затвори снощи.

„Сините“ от Лондон са вложили 247,2 милиона евро за привличането на седем нови попълнения, като най-скъп е Кай Хавертц от „Байер“ (Леверкузен), който беше откупен за 80 милиона евро. Втори е “Манчестър Сити“ с разходи от 156,8 милиона евро, а третата позиция заема „Барселона“ със 124 милиона евро.

Изненадата по време на трансферния прозорец са италианския „Парма“ и „Бенфика“, които са платили съответно 76,4 милиона и 98,5 милиона евро за нови играчи.

„Барселона“, „Наполи“ и „Аякс“ пък са първенци по приходи по време на този трансферен прозорец. „Барселона“ продаде шестима играчи, като получи за тях 126,5 милиона евро. Най-високата цена е на Артур, който премина в „Ювентус“ срещу 72 милиона евро. „Наполи“ се раздели с 11 играчи срещу 114,48 милиона евро. „Аякс“ продаде четирима за 101 милиона евро. Най-ефективен на трансферния пазар пък е бил „Байер“ (Леверкузен), който отчита чиста печалба от 64 милиона евро.

“Арсенал“ привлече Томас Партей от „Атлетико“ (Мадрид) за 50 милиона евро. Това бе и големият удар последния ден, поне като сума.

„Барселона“ нямаше голяма сполука в последните часове на пазара, като не успя в привличането на Мемфис Депай от „Лион“ и Ерик Гарсия от „Манчестър Сити“. Каталунците поне се освободиха от нежеланите Рафиня (ПСЖ под наем), Жан-Клер Тодибо („Бенфика“, наем) и Хуан Миранда (преотстъпен на „Бетис“).

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share