ЧЕЗ смени името си, вече е „Електрохолд“

ЧЕЗ смени името си, вече е „Електрохолд“

„Електрохолд“ е новото име на ЧЕЗ и според изпълнителния директор на компанията Карел Крал смяната на името и логото е последната крачка по процеса на придобиване на дружествата на „ЧЕЗ България“ от групата на „Еврохолд България“.

Запазват се оранжевият и сивият цвят, защото така се показвало, че не се прекратява връзката с миналото, а се надгражда постигнатото през последните 15 години. Сивото е цвят на стабилност. Комбинация на оранжево и сиво дава една стабилна, уютна индустриализирана, технологична фирма, посочи Карел Крал в сряда при представянето на новата визия и цели на групата.

Мисията на „Електрохолд“ била да осигурява енергия, да въвежда иновативни решения, да инвестира устойчиво за подобряване на качеството на живот на клиентите си.

Групата иска да е лидер на енергийния пазар не само в България. „Електрохолд“ ще отвори нови офиси във Варна, Бургас и Пловдив, а амбицията е постепенно да стане и международен играч на пазарите на Централна и Източна Европа. За да се случи това „Електрохолд“ се стреми да направи услугите си за клиенти по-удобни и ефективни.

„Електрохолд“ ще развива технологии и услуги за фотоволтаични паркове, фотоволтаици на покриви, енергоспестяване, охлаждане, отопление, когенерации и други енергийни услуги. „Искаме да доставим едно цялостно решение на нашия клиент“, посочи Карел Крал.

Групата е не само доставчик на електроенергия, но е и търговец на едро и има две търговски дружества. За „Електрохолд Продажби“ и „Електрохолд Трейд“ ще отговаря главният търговски директор Владимир Дичев. Изпълнителният директор и председател на УС Георги Миков е представител на „ЕРМ Запад“ и ще отговаря за всички въпроси, свързани с мрежови услуги – качество на доставките, присъединяване, развитието на мрежата, иновациите.

„ЕРМ Запад“ ще продължи да инвестира в модернизацията на мрежата. Досега средно годишно около 100 млн. лева са влагани. Основната цел е мрежата да се справи с всички предизвикателства заради развитието на зелените технологии, разширяването на ВЕИ и повечето зарядни станции за електромобилите.

Според Карел Крал би било добре България да се възползва от възможностите тези проекти да се финансират от европейските фондове, защото така по-рано може да има умна мрежа, без това да влияе на цената за крайните потребители.