Чадър и шезлонг на Халкидики срещу едно кафе

На гръцкия полуостров Халкидики, любим за почивка на хиляди българи, има доста плажове, които предоставят безплатно шезлонг и чадър, като единствената такса е минималната консумация от 5-20 евро, т. е. кафе, сок, безалкохолна напитка.

Има обаче и луксозни плажни барове, които принадлежат към друга категория, с по-високи тарифи, на които минималната консумация е за 35 евро.

На първия ръкав Касандра на Халкидики, в курорта Неа Каликратия, има различни плажни барове, където посетителят не е длъжен да плаща за комплекта шезлонги (два шезлонга и чадър), но е необходимо да похарчи поне 4-5 евро, колкото струва минималната такса за кафе. За двама души съответно тя е 10 евро, като достига до 50 евро в зависимост от услугите, на които искат да се насладят почиващите.

В Калитея също преобладава политиката на минимална консумация, вместо отделна такса за шезлонги. Цените и тук започват от минимум 5-6 евро на човек и колкото по-близо е шезлонгът до морските вълни, толкова повече се увеличава “бюджетът”. Например плажният бар таксува плажния комплект (1 чадър и 2 шезлонга) на плажа 12 евро, същият комплект на тревната площ струва 10 евро, докато ВИП комплектът (1 чадър, 4 шезлонга и 1 голяма възглавница) струва 35 евро. Както обикновено се посочва, “горепосочените цени включват сейфа за съхранение на вашите лични вещи”.

В Пефкохори повечето плажни барове работят с минимална такса за консумация около 20 евро. Разбира се, има заведения на плажа, на които за да се насладите на плуване – в зависимост от услугите, които искате – всичко, което трябва да направите, е да бръкнете по-дълбоко в джоба си и да платите минимална цена от 50 евро или дори повече.

На втория ръкав на Халкидики – Ситония, плажните барове също са разделени на такива, следващи политиката на минимална консумация, и на такива с отделна такса за шезлонг.

В Сарти например минималната цена за шезлонг започва от 5 евро на човек.

Във Вурвуру се прилага само минималната консумация, която и тази година започва от 5 евро на човек, т. е. цената на кафето, без да се таксува клиентът допълнително за шезлонга.

В Неос Мармарас пък има друга политика. Изисква се минимална консумация само за първа, втора и трета линия на плажа, която е 20 евро на комплект чадъри. Всички следващи редове с чадъри и шезлонги се ползват безплатно.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share