ЦСКА ще отмъква още един коз на „Локо“ (Пд)

ЦСКА ще отмъква още един коз на „Локо“ (Пд)

След като се договориха в разгара на сезона с треньора на пряк конкурент в първенството, ЦСКА още от сега подготвя нов удар по „Локо“ (Пд).

От „Армията“ и преди да се споразумеят с Бруно Акрапович са имали апетити към друг от козовете на „черно-белите“. Става въпрос за португалеца Диниш Алмейда, който е сред водещите опции за стабилизиране на защитата на „червените“. Миналият през Монако бивш юношески национал може да се озове при досегашния си наставник без трансферна сума най-късно в края на сезона. Тогава изтича договорът му със „смърфовете“.

От ръководството на „Локо“ (Пд) ще стартират спешни преговори за нов договор с Алмейда. Като раздвижването в тази посока се форсира и от неочакваната раздяла с Акрапович, който изключително харесва бранителя и на няколко пъти го обявяваше и публично за един от най-качествените чужденци в първенството.

Защитникът е сред най-скъпоплатените в състава на пловдивчани, но със сигурност за ръководството на ЦСКА няма да е проблем да му увилечи поне двойно настоящото възнаграждение.

Иначе Акрапович реално започна работа в ЦСКА от вчера. На среща с ръководството той е изложил своите виждания за развитието на отбора. Договорът му е бил уточнен, а специалистът е запознат и с базата, която използва клуба. Той е декларирал, че не търпи вмешателство в работата си с първия отбор и сам ще избира от футболистите, които ще му бъдат предлагани.

От своя страна шефовете са били категорични, че искат отборът да вземе, колкото се може повече точки в групата на Лига Европа и да се стабилизира в първенството. Голямата цел за сезона обаче е спечелването на турнира за Купата на България, която той изпълни в предишния си клуб през последните два сезона. ЦСКА ще стартира участието си в турнира в събота на стадион „Българска армия“, въпреки че формално „Ботев“ (Ихтиман) е домакин на срещата.

Акрапович ще бъде представен официално като треньор на „армейците“ днес, след което ще се запознае с футболистите и ще проведе първата си тренировка на новата длъжност. Той ще има обстоен разговор и с Даниел Моралес, който водеше отбора след уволнението на Стамен Белчев.