ЦСКА спести 200 бона за новия си треньор

ЦСКА спести 200 бона за новия си треньор

ЦСКА съумя да спести поне 100 000 евро от привличането на новия треньор Бруно Акрапович, след като босненецът успя да договори с Христо Крушарски разтрогването на договора си с „Локо“ (Пд) без финансови претенции.

В неделя вечерта обаче това не е бе никак сигурно. Причината е, че в договора на треньора няма никаква клауза за разтрогване „при по-добра оферта или негово желание“, каквито информации се тиражираха. Това е било договорено устно между специалистът и бизнесменът, който подсигурява с боеприпаси и самолети противоградната система на държавата.

Крушарски е бил консултиран от адвокати, а негови приятели са го съветвали да поиска поне 100 000 евро, за да се раздели с треньора си. Законово той е имал всички основания да не пуска Акрапович, който има контракт за още 2 години. Стига да му плаща заплатата шефът на „черно-белите“ е имал право да го спре от шанса да отиде в ЦСКА и да го понижи например в треньор на деца.

„Няма такава клауза, но аз съм все пак човек, който като каже на някого „да“, си спазва думата. Подкрепям го и му желая успех, щом така е решил“, коментира вчера Христо Крушарски. „Не искам такива пари. Аз не гледам така на нещата“, добави бизнесменът пред „Мач Телеграф“.

Днес Акрапович ще подпише споразумение с „Локо“ (Пд) за разтрогване на контракта по взаимно съгласие и ще може веднага да подпише с ЦСКА. Той има среща с ръководството на „червените“ по обед. На нея ще трябва да се уточнят и битовите въпроси по пребиваването му в столицата. Босненецът с хърватски паспорт държи жилището, в което ще бъде настанен да е близо до базата в Панчарево, на която отборът ще тренира през повечето дни.

Първият контакт на Бруно с боса на „армейците“ е бил още в четвъртък, малко след края на мача на ЦСКА като гост на шампиона на Швейцария „Йънг Бойс“ в Лига Европа.