ЦСКА може да изравни победите от първия полуфинал

ЦСКА може да изравни победите от първия полуфинал

ЦСКА със сигурност ще направи всичко възможно най-после да вкара гол и да спечели в груповата фаза на Лига Европа. Както „червените“, така и „Рома“ няма да променят крайното си класиране както и да завърши този мач.

За тима на Бруно Акрапович обаче авторитетът, престижът, парите от трите точки и коефициентът са достатъчно голям стимул. Остава и надеждата за подценяване от страна на „вълците“ и повече резервни играчи. Ако ЦСКА все пак постигне целта си, ще запише пета победа в турнирите от началото на сезона. С това „червените“ ще изравнят едно постижение от 1966/67, когато написват една от най-славните си страници в Европа достигайки до полуфинал за КЕШ.

По пътя до него те стигат до 5 успеха, които са срещу „Слиема“ от Малта – 2, както и по веднъж срещу гръцкия „Олимпиакос“ – 3:1, полския „Гурник“ с 4:0 и северноирландския „Линфийлд“ с 1:0. Едва на полуфинала ЦСКА е спрян от „Интер“ след две ремита 1:1 и минимално поражение с 0:1 на третия мач в Болоня.

Засега обаче връх в историята на ЦСКА си остават шестте победи през сезон 2005/06. При това всички със сухи мрежи. „Червените“ догава победиха два пъти „Тирана“ с по 2:0, „Леверкузен“ също два пъти, но с по 1:0, „Ливърпул“ като гост с 1:0, а в груповата фаза за Купата на УЕФА и норвежкия „Викинг“ с 2:0. Този сезон ще остане номер 1, каквото и да се случи срещу „Рома“ днес.