ЦСКА и „Лудогорец“ в битка за нападател от Португалия

ЦСКА и „Лудогорец“ са в много сериозна надпревара за подписа на нападателя Матео Касиера от „Беленензеш“, информира „Sicnoticias“. Според информацията, Касиера до дни ще напусне португалския си клуб, който ще го продаде за сума от 300 хиляди евро.

Колумбийският нападател е представляван от мениджърската агенция „ProEleven“ и по-конкретно от агента Карлос Гонсалвес, който е представил три оферти от 300 хиляди евро на шефовете на „Беленензеш“ за 23-годишния нападател.

„Лудогорец“, ЦСКА и „Гурник“ (Полша) са отборите, които участва в надпреварата за подписа на Касиера. Договорът на нападателя с „Беленензеш“ изтича през лятото на 2022 година. И ЦСКА, и „Лудогорец“, и „Гурник“ са предложили на Касиера контракти за три години и половина.

От „Лудогорец“ са предложили най-голямата заплата на колумбийския нападател, а от Гурник не повече от това, което той печели в Португалия. Футболистът ще вземе решение относно това къде ще продължи кариерата си през следващите дни и се очаква да пътува по-късно тази седмица, за да финализира своя трансфер.

Любопитно е, че ЦСКА привлече през 2018 година именно от „Беленензеш“ Мауридес. Сега португалският клуб възнамерява да си върне бразилския нападател, който ще трябва да замени Матео Касиера, който ще бъде продаден. Кариерата на Матео Касиера започва в „Депортиво“ (Кали), за който той има 43 мача и 12 гола през сезон 2015/16.

След това той преминава във втория отбор на „Аякс“, за който в периода 2016-2018 има 46 мача и 29 гола.

От 2016 до 2019 година колумбийският нападател е част от първия отбор на „Аякс“, за който изиграва 21 мача и вкарва 3 гола. В този период той е преотстъпван на два пъти в „Грьонинген“ през 2018, като има 10 мача и 1 гол и в „Расинг Клуб де Авеянеда“. От 2019 година е в „Беленензеш“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share