Цончо Ганев: За две седмици обединихме стотици хиляди хора

Цончо Ганев: За две седмици обединихме стотици хиляди хора

Поредица важни решения бяха приети, благодарение на „Възраждане“. Това заяви депутатът Цончо Ганев в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. По думите му в последните дни. Изтъкна и че гласуваното решение за преговори за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта енергетика е по тяхна инициатива.

За референдума за запазване на българския лев Ганев заяви, че само за 2 седмици са обединили стотици хиляди хора. „Енергията в обществото ни е голяма, подписите вече са над 110 000“, заяви Ганев.

Според него по темата за предоговаряне на Плана за възстановяване е имало много пропаганда, че нямало как да се случи това. „В крайна сметка законът и брюкселските бюрократи казаха, че има как да стане“, заяви Ганев.

Обясни, че са изпратили и писмо до президента Радев, в което са призовали да има честност и прозрачност в тези преговори. По този повод са предложили на държавния глава на тези преговори да отидат председателите на трите най-големи синдиката в България. Ганев изтъкна, че в продължение на години предлагат съдебна реформа, без да се налага промяна на Конституцията, с генерална промяна на Висшия съдебен съвет и следствието. Експертните решения на „Възраждане’ са най-работещи, заяви Цончо Ганев.