Цигани нападнаха и биха ученик без никаква причина, момчето е много стресирано

Ученик от Варна е станал жертва на брутална и непредизвикана агресия от страна на цигани. Това сподели майката на детето в групата „Виждам те КАТ-Варна“, съобщава varna24. Ето какво пише тя:

„Пиша, защото съм бясна! Синът ми е бил нападнат и удрян на автобусна спирка „Мургаш“ в 20,30 часа снощи. Бил е с приятел, имало е и човек, който не се е намесил. Напада го циганин и го е удрял многократно! Били са двама около 15 годишни, а зад тях 7-8 други, които са гледали. Нападателят е от махалата на „Владиславово“, а другия с него от „Кайсиева градина“.

Апелирам да има полицейски патрули около тази спирка! Не е нормално да ходят циганите на групи и да нападат децата ни по свечеряване! Нямат право!“ Mайката на пострадалото момче коментира oще, че по негово настояване не е подала жалба в полицията, защото детето е стресирано и се притеснява от отмъщение.

Ситуацията се е разиграла между блок 209 и спирка „Мургаш“ снощи на свечеряване. Нападателят се приближава до момчето с въпроса: „Ти ли ме търсиш, бе?“, при което то отговаря, че не разбира за какво става въпрос и иска да поговорят мирно и кротко, за да се изяснят.

Следват поредица от удари пред придружителя на агресора и още 7-8 човека от мургавата банда на възраст между 20 и 30 години. Детето, което е тренирало айкидо, успява да се защити от ударите, но не смее да отвърне, за да не пострада повече. След като понася стоически няколко удара, се намесва друг от „зрителите“ на нападението, който спира бияча и го съветва да си тръгнат.

Приятелчето на пострадалото дете също не смее да се намеси, за да не стане масово меле и да пострадат и двамата тежко. След това групата цигани се отправя към пазарчето на Кайсиева градина.

Майката на ученика допълни, че ще се съобрази с желанието му да не подават жалба в полицията, но силно се надява да бъдат взети мерки полицейски екип да обикаля по-често около зоните, в които децата се прибират от училище при втора смяна, за да се чувстват по-спокойни и сигурни както учениците, така и техните родители.