Циганите, нападнали и обрали баба Атанаска от Белозем, застават пред Темида

Тримата нападатели на баба Атанаска от Белозем ще отговарят пред Темида. Припомняме, че в началото на февруари 87-годишната Атанаска бе обрана от крадци. Единият от мъжете е съборил възрастната жена , като при падането тя е счупела бедрото си. Другият извършител опира нож в гърлото на жертвата и я заплашва, че ще я заколи, след което тримата извършители започват да претърсват къщата. Изнесени са бойлер, два телефона, микровълнова печка и др. След обира тя била блъсната на земята, в следствие на което бе със счупен крак и бе приета в болница.

След случилото се проведе мащабна полицейска акция, при която бяха задържани 42 души. На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Възрастната жена е била изключително наблюдателна и е запомнила ножа, с който е била заплашена. Това в последствие е помогнало при иденетифициране на извършителите.

След разследване, продължило няколко месеца са установени тримата извършители. Това са Ангел, Тодор и Атанас – всички с предишни криминални прояви и осъждания. Тримата са живели в Белозем.

Във вторник те ще се изправят пред съда за първи път. По време на разпоредителното заседание ще стане ясно по какъв начин ще протече процесът срещу Ангел, Тодор и Атанас. Ако се признаят за виновни, още на 6 октомври ще се сдобият с присъди. Ако пък откажат – делото започва с разпита на всички свидетели и вещи лица.

В момента и тримата мъже се намират в ареста.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share