Цвета Караянчева е на косъм от оставката?

Шефката на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде подложена днес на процедура по предсрочно отстраняване от поста по искане на ДПС и БСП, които внесоха необходимите подписи за старт на дебата – 96 броя.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви: Знаете ли откога премиерът Борисов не е идвал на парламентарен контрол? От една година. Няма го на промени в кабинета, няма го на приемане на бюджет. Въпреки многократните ни искания да бъде извикан за изслушвания, госпожа Караянчева не може или не иска да осигури присъствието му.

Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ, отговори: Какъв авторитет искате да има това събрание след като в момента не участвате в заседанията на Председателския съвет, след като сутрин се криете по ъглите на Народното събрание, идвате тук да се регистрирате само да прочетете някоя декларация и да си осигурите надницата за деня.

ДПС напомниха, че още преди месец са започнали консултации с други парламентарни групи за оставката на Караянчева.

Междувременно във фейсбук се оформи мощна герберска агитка за съпорт на Караянчева, която бълва през час защитни постинги за кърджалийската депутатка.