Цветанов: Ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент

„Ще бъдем незаобиколим фактор в парламентарната дейност на следващия парламент. Което означава, че ще бъде незаобиколим фактор и при формирането на следващия парламент”.

Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Нова нюз председателят на „Републиканци за България” и бивш зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му в „Републиканци за България” има една червена линия, зад която са БСП, ДПС и ГЕРБ. „От тази гледна точка смятам, че трябва да се промени цялото политическо говорене и да се промени статуквото, което е днес в България”, посочи той.

„Знаете, че три са възможностите, които предлага президентът по Конституция като връчване на мандат. Първият, вторият и третият – може да бъде връчен от избора, който ще направи държавния глава и това не означава, че ще бъде третата политическа сила”, заяви Цветанов.

Целта на партията му е да бъде в тройката на предстоящите парламентарни избори, колкото и несериозно да изглежда това на база социологическите проучвания.

По отношение на броя депутати, които ще влязат от партията му в парламента, той посочи: „Всичко ще зависи от броя партии и коалиции, които ще влязат и броя на парламентарните групи, които ще се създадат”.

„Мисля, че ГЕРБ започва да се превръща в нежелан партньор на почти всички извънпарламентарни партии и коалиции, които участват в тази политическа надпревара. Времето ще покаже какви ще са разговорите, които ще се водят, и каква ще бъде формулата за управление на страната. Не изключвам вероятността ГЕРБ да не участват въобще в управлението на страната. А и те нямат интерес да управляват. Защото те искат да минат в опозиция – особено с това тежко наследство, което оставят, няма кой да иска да управляват”, категоричен е Цветанов.

Previous post Трагедията с Людмил: Близките му на протест пред парламента и Министерския съвет
Next post Правят „зелени” коридори за ваксинация и през седмицата