Цветанов даде партията си на Павел Вълнев

Цветанов даде партията си на Павел Вълнев

Бизнесменът Павел Вълнев вече е партиен шеф. Бомбата избухна от прессъобщение от офиса на „Републиканци за България“, в което става ясно, че тя вече се оглавява не еднолично от бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, а от двамата – заедно.

„Политическа партия „Републиканци за България“ проведе работна среща, в която участваха председателят Цветан Цветанов, зам.-председателят Павел Вълнев, представители на Изпълнителния и Контролния съвет, областни координатори на партията и водачи на листите, участващи в парламентарните избори. На нея беше направен анализ на изборите, политическата обстановка и случващото се в страната. Цветан Цветанов и Павел Вълнев направиха предложение двамата да станат съпредседатели на Републиканци за България“, съобщиха от РзБ.

Очаква се да бъдат избрани и петима зам.-председатели, които „активно да допринесат за изграждането на партията. Чрез делегирането на права от страна на съпредседателите към зам.-председателите те ще получат възможността да имат повече функции и по-голяма партийна активност и отговорност“, уточниха републиканците, претърпели крах на парламентарните избори.

Предложението ще бъде обсъдено на последващо Национално събрание.