Цветанов: Борисов се скри зад Комисията за имунитетите

В парламента вече всички са удовлетворени от това да няма главен прокурор, който да иска имунитети.Това каза лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в студиото на „Oпорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

„Могат да се създадат и комисии, които да отложат евентуалното даване на тези имунитети и тези, които трябва да извършат процесуално-следствени действия, ако бъдат махнати имунитетите, те ще бъдат блокирани, а и не изключвам възможността някои от тези дела да бъдат прекратени и това ще бъде отново разочарование за българското общество. Борисов не си даде имунитета, но ако се върнем в началото, когато се създаваше политическа партия ГЕРБ, тогава ценностите и посланията, които правехме във всичките срещи с нашите избиратели, казвахме, че при най-малки съмнения, трябва да се минава през съответните контролни органи, за да се извършат съответните проверки. За първи път лидер на партия, който беше най-големият радетел на това нещо се скри зад Комисията за имунитетите и не си даде имунитета“, припомни Цветанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Вече се заговори за ДНК профил, който е бил отказан от Борисов. Аз мога да кажа, че нямам никакви притеснения, по което и да е било разследване да дам ДНК, защото нямам никакви притеснения от това, което съм правил и това, което правя“, поясни лидерът на Републиканци за България.

„Говорих с един представител от „Продължаваме промяната“, който е бил дори в листата, той е възмутен от това, което се случва в момента и казва, че това е подигравка с доверието и анти-говоренето, което беше през цялата кампания срещу модела „Борисов“. Защото искам да правим разграничаване между Борисов и ГЕРБ като цяло, защото ГЕРБ има много стойностни хора“, категоричен е Цветанов.