Художникът Анри Кулев: Нас, българите, ни водят демони, ваксина няма

„Всеки е затворен в избирателната урна, това е голямото послание, че ние сме жертва и на политиците, които успяват да насадят в главите ни собствената си величавост“. Така художникът проф. Анри Кулев коментира пред БНР своята карикатура на настъпилото объркване в обществото по време на пандемия.

По думите му въпросите, които следват, са що за хора са тези, за които гласуваме: „Всичко останало изчезна от обществото, остана една-единствена разпределяща парите политика. това е най-ужасното и най-обидното“, каза той.

Проф. Кулев подчерта, че българите не преживяват тежко наложената дистанция, защото „сме нация на дистанцията и изключително рядко се обединяваме“:

„Обединяваме се само, за да направим лошо на някого. Изключително редки са случаите на обединяване за добра кауза“.

Според него пандемията е дошла много добре на българите, защото думите вече не значат нищо: „Щом думите не значат нищо, значи и действията не значат нищо, всичко е позволено“.

В предаването „Неделя 150“ проф. Кулев изказа скептицизъм, че спасението от пандемията ще изчисти мозъците ни от демоните: „Ние сме такова земно племе, че непрекъснато ни водят демони и никаква ваксина няма да ни спаси от тях“.

По думите му чувствата за вина, срам и отговорност вече липсват у всички: „Всеки може да каже всичко и всеки може да бъде опроверган. … Говорят се страшни глупости, казани с умен тон. Това уморява хората и затова човек се самоизолира“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share