Хотел от автобуси построиха в Сингапур

В Сингапур отваря врати един от най-странните хотелски комплекси в цял свят. Проектът се нарича The Bus Collective и е първият в Азия, който използва употребявани обществени автобуси, които вече не са в експлоатация.

Чудите се как? Въпросните транспортни средства, които са 20 на брой, са превърнати в луксозни хотелски стаи.

За сравнение, да пътувате с автобус в Сингапур струва малко под един долар, а нощувката в този невероятен иновативен комплекс – 300 долара.

Курортът се разпростира на площ от 8600 кв. м. и предлага на гостите си стаи с различно ниво на обзавеждане. Любопитно е, че някои от тях дори разполагат с вана.

Един от различните видове стаи е Pioneer North, която е оборудвана с парапети в зоната на тоалетната и душа, предназначена за по-възрастни гости. Стая Hamilton Place е проектирана с достъп за инвалидна количка и е оборудвана с външна тоалетна и рампа към входната врата.

Всяка от стаите е с площ 45 кв. м с капацитет за настаняване на трима или четирима гости. Въпреки че тези извадени от употреба автобуси сa преобразувани напълнo, някои от нещата им, като волана, шофьорската седалка и прозорците, са запазени.