Хотели се спасяват от фалит с възстановителни COVID процедури

СПА курортите у нас борят опасността от фалити с изкусителни предложения относно програми за възстановяване след COVID-19. Настаняването се извършва минимум месец след даването на отрицателен PCR тест. Това показа проверка в платформите за онлайн резервация. Нашенци масово се насочват именно към балнео курортите по време на пандемията.

Според оферти в мрежата възстановителните процедури в Старозагорските минерални бани ще ни излязат малко под 360 лв. на човек. За тази цена грабваме 6 нощувки със закуски, обеди и вечери. Освен това получаваме и по 3 лечебни процедури дневно.

За да бъдем настанени в хотела, трябва

да подготвим купчина документи, сред които епикриза и талон

от общопрактикуващ лекар, удостоверяващ, че сме клинично здрави и сме изпратени на балнеолечение. Включените в офертата процедури пък се назначават индивидуално по преценка на специалист след медицински преглед. Те включват утринна лечебна гимнастика, магнито-терапия, водолечение, климато-лечение, физиотерапия и инхалации.

По време на престоя си ще се храним здравословно – с продукти, богати на протеини и витамини. Тъй като предложението е валидно от 1 декември до 31 януари,

хотелиерите предлагат опцията „куверт за празнична вечеря“.

За да хапнем от постните ястия в хотела на Бъдни вечер ще броим 7 лв., коледната вечеря ще ни струва още 12 лв. Кувертът за новогодишна гала вечеря пък излиза 110 лв. за възрастен и 50 лв. за дете.

Глътката свеж въздух след изтощителното боледуване в СПА столицата на България – Велинград, ще ни струва близо 400 лв. за престой от една седмица. По време на него отново ще можем да си отпочинем с водни процедури, физиотерапия и до 3 частични лечебни масажа. С малко над тридесетачка по-скъпо ще ни излязат 7 дни в Павел баня. Възстановителните процедури ще бъдат до четири дневно като отново ще бъдат изписвани след лекарска препоръка.

Припомняме, че според данни на Министерството на туризма най-посещаваното място през ноември е Велинград с 13 000 туристи, на второ място е Хисаря с 3500 гости, а на трето се нарежда разложкото село Баня с 2800 туристи, което изпреварва известния СПА курорт Сандански.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share