Хотелиерите от Халкидики плащат 50% от PCR тестовете, за да спасят сезона

Намерение за поркиване на 50% от разходите за PCR тестове на туристи, чиято дестинация е Халкидики от членове на хотелиерската асоциация на Халкидики и туристическата организация на полуострова обяви президентът на двете организации Григорис Тасиос в разговор с гръцката информационна агенция АНА-МПА.

Тасиос, който е и президент на гръцката федерация на хотелиерите, казва, че това е инициатива, стартирана миналия август. „Туристът с дестинация Халкидики ще покаже теста заедно със сметката при регистрацията си в хотела и ще му бъдат върнати половината от разходите“, обяснява Тасиос, като отбеляза, че конкретното предложение трябва да повлияе на правителството да отвари сухопътните граници. За ANA-MPA той добавя, че отварянето на туризма се основава на три точки: сертификат за ваксинация или бърз тест или PCR тест.

По отношение на сертификата за ваксинация, в интервю за солунското радио „Солун 94.5“ Тасиос изрази задоволство от постигнатото споразумение между Гърция и Израел и заяви, че първите израелски туристи могат да пристигнат още в началото на май, и не изключва възможността за сключване на двустранни споразумения със страните от Балканите.

„Бавно, бавно развийте кълбото. Има желание да отворим сухоземните си граници и има движение за споразумения с балканските страни, въпреки че сме загрижени за инфраструктурата на митниците на граничните пунктове“, каза президентът на гръцката федерация на хотелиерите.

„Ако няма споразумение на сертификат за ваксинация на европейско ниво, тогава Гърция ще трябва да сключи междудържавни споразумения, за да има предимство в конкуренцията с Испания и Турция“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share