Хората се юрнаха да купуват Ивермектин от аптеките

Лекарственият продукт „Хювемек“, съдържащ активното вещество ивермектин, се радва на огромен интерес в стотици аптеки в цялата страна.

Това се случва броени дни след като Изпълнителната агенция по лекарствата разреши свободната продажба на препарата. Лекарството има изключителен ефект при използването му на ранна фаза на лечение след заразяване с коронавирусна инфекция.

Неслучайно светила в медицината начело с доц. Георги Попов и проф. Иво Петров дадоха положителната си оценка за „Хювемек“.

Притежателят на разрешителното за употреба на „Хювемек“ е „Хювефарма“ ЕООД. В края на миналия месец компанията обяви, че е извършила мащабно клинично проучване за използване на ивермектин при лечение на COVID-19. Това е първото многоцентрово, рандомизирано, двойно сляпо, плацебо-контролирано Фаза 2 изследване на територията на Европейския съюз, като тестовете са извършени в периода май-октомври 2020 г. Проучването е стартирано веднага след първите съобщения за установен in-vitro ефект на ивермектина срещу вируса SARS-COV-2 през април 2020 г.

Има категорични данни, че ивермектинът блокира проникването на транспортния протеин на вируса в ядрото на клетката и затруднява мултиплицирането му.

Лекарството помогна на десетки хиляди мъже и жени да се излекуват от COVID-19. Един от тях, Тодор Батков, сподели, че лекарството го е излекувало от коварното заболяване. Към момента ивермектинът е разрешен за хуманна употреба в САЩ, Франция, Австрия, Германия, Дания, Холандия и др.

Previous post Взимат книжките на неграмотни шофьори, не познавали пътните знаци
Next post Съдът обяви „подпорния“ строеж на „Алепу“ за незаконен