Хората изтрещяват! Мъж удуши болната си жена в Смядово

80-годишен мъж е удушил болната си жена в Смядово, след като не издържал тежестта да се грижи за нея. Убийството е станало тази нощ, а днес жертвата е трябвало да бъде настанена в хоспис в шуменското село Друмево.

Пенчо Ганчев и 74-годишната му съпруга Корнелия живеели разделени от 15-20 години. Навремето мъжът работел в железниците, а Корнелия била уважавана детска учителка в градчето. След като излязла от детската градина гледала болни хора, основно прекарали инсулти.

Преди около месец Корнелия закъсала със здравето. Получила мозъчен удар и се наложило за самата нея да се грижат. Семейството има двама синове, Пенчо живеел при единия, и децата успели да убедят баща си да се събере с майка им и да се грижи за нея. Наели им гарсониера на първия етаж в блока на ул. „Цар Калоян“ и Пенчо наистина се грижел за Корнелия. Пред набори навън обаче разказвал, че му е много трудно да се справя и не издържа.

Заради тежкото състояние на жената семейството с помощта на Община Смядово успяло да подготви документи и да уреди настаняването на Корнелия в хоспис в село Друмево. В сряда били уточнени последните подробности и в четвъртък трябвало да я настанят в хосписа. До това обаче не се стигнало. По неизвестни на този етап причини мъжът посегнал на болната жена и я удушил. „Превъртял е нещо от тежестта да се грижи за нея.“ – коментираха в четвъртък сутринта хора, които познават и двамата.

Previous post Проф. Мира Кожухарова: Очаквам още една вълна на коронавируса
Next post Здравният министър: До 31 януари остават затворени ресторантите и моловете