Хлапак разби колата на баща си за 3,4 млн. долара

Хлапак разби колата на баща си за 3,4 млн. долара

В Далас (щата Тексас) хлапак катастрофира с уникална Pagani Huayra Roadster. Резултатът от произшествието е, че суперколата на стойност 3,4 млн. щатски долара не подлежи на възстановяване.

Във видеото, публикувани от очевидци в Instagram, се вижда разбития роудстът със задействани въздушни възглавници. Вратата на шофьора е паднала на асфалта пред суперкола, а предните колела са излетели още по-далеч. Парчета от карбоновата каросерия също са разпръснати на няколко мера.

По-късно в социалните мрежи се появиха информации, от които става ясно, че тъмно-лилавата Huyara е била управлявана от 17-годишният Гейдж Гилиан – син на местния милиардер Тим Тилиан. Хлапакът е бил в солата със своя приятел, който разкрива, че двамата са се отървали без наранявания от инцидента.

Разбитото Pagani не е единствената суперкола в гаража на семейство Гилиан. Бащата притежава впечатляваща колекция, в която влизат още McLaren Senna, Bugatti Chiron, Ferrari LaFerrari, а също така Rolls-Royce Dawn и Lamborghini Urus.

За нещастие на милиардера, който няма да може да си поръча нова Huayra Roadster. Още преди седмица от компанията Pagani обявиха, че са произвели „прощалния“ екземпляр от модела, като той е разработен лично от Хорацио Пагани. Общият тираж на роудстъра е 100 бройки.

Pagani Huayra Roadster се базира на едноименното купе със средно разположение на двигателя. Той се задвижван от битурбо V12 6.0 от Mercedes-AMG, развиващ 764 конски сили и 1000 Нм, като е съчетан със секвенциална скоростна кутия Xtrac. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост е 370 км/ч.