“Хебър“ и „Добруджа“ се класираха за първата осмица

Отборите на „Хебър“ и „Добруджа“ се класираха за първата осмица в мъжкото първенство по волейбол.

Тимът от Добрич подпечата билета си за първата осмица, след като записа служебна победа над „Арда“ (Кърджали) с 3:0 гейма. До този развой се стигна, след като отборът от Кърджали не се яви за последния си мач в зала „Добротица“.

Волейболистите на Мирослав Живков загряха, изчакаха нужното време по протокол и бе отсъдена служебна победа за домакините на надпреварата.

Така добричлии завършиха с пълен актив от 9 точки в група 3 след три успеха от три мача. „Арда“ е на четвърта позиция, и ще играе във втората осмица на елита.

„Хебър“ също намери място сред най-добрите осем в Суперлигата, след като спечели група 2 в пазарджишката зала „Васил Левски“.

Волейболистите, водени от Атанас Петров, постигнаха категоричен успех над „Черно море“ с 3:0 гейма снощи, в отделните части 25:13, 25:11, 25:14 точки. Така „тигрите“ завършиха като първенец с три победи от три мача.

Само победителите в четирите групи се класират директно за първата осмица на Суперлигата. Класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка група продължават битката за останалите 4 места в първата осмица. Играят помежду си в серия до 2 победи от 3 мача, като се зачита и двубоят между двата тима в групата от предварителния турнир. Загубилият мача в групата е домакин във втората среща. При евентуално достигане до трета решителна среща спечелилият двубоя в групата има домакинско предимство.

Победителите от тези баражи се класират за първата осмица на Суперлигата, а загубилите ще играят във втората осмица заедно с четирите отбора, останали на последно място в групите от предварителния турнир.