Харизанов: Нинова първо да подреди БСП, а след това да прави фронт срещу ГЕРБ

Харизанов: Нинова първо да подреди БСП, а след това да прави фронт срещу ГЕРБ

За мен е редно г-жа Нинова първо да обедини собствената си партия, защото от 5 години половината от колегите й в БСП обикалят по предаванията и я критикуват. Едва тогава може да се грижи за общ фронт срещу ГЕРБ.Това коментира пред БТВ анализаторът Георги Харизанов.

По думите му управляващите са организирали последните избори и не е имало никакви проблеми, включително и тези, на които победи Румен Радев.

Поясни, че в Австрия последните президентски избори са били касирани заради проблеми с броенето на гласовете по пощата. „Нека президентът, г-н Трифонов и г-н Иванов се запознаят с тези факти и тогава да призовават за гласуване по пощата. Лично аз съм за електронното гласуване и за видеонаблюдението на броенето на бюлетините, но не мога да си представя къде ще е тази зала с 12 000 компютъра, пред които ще стоят хора и ще наблюдават какво се случва в изборните секции“, заяви Харизанов.

Според него на на 4 април няма да се случи някаква голяма промяна по върховете на политическия живот у нас.

„Най-вероятно на 5 април пред балкона на премиера Бойко Борисов ще има лидери на съюзнически партии с букетчета, които ще настояват за коалиция с ГЕРБ. Трябва да видим първо предизборните коалиции и тогава ще можем да коментираме следизборните коалиции“,каза той. По думите му СДС са сериозен и последователен партньор на ГЕРБ и имат своята тежест на политическата сцена.

„Не съм аз този, който се занимава с реденето на листи за изборите, а и нямам такива амбиции“,каза още той. Поясни, че не вярва в теориите, че Борисов се готви да се изправи срещу Радев на президентските избори. „За мен Борисов няма какво да доказва на Радев“, завърши Харизанов.