Хакери удариха Европейската агенция по лекарствата

Европейската агенция по лекарствата (EMA) е станала жертва на кибератака, само седмици преди да се вземе решение за специално одобрение за две ваксини срещу коронавируса. Това обявиха от регулатора на лекарствата на ЕС, предават АФП и БГНЕС.

От базираната в Амстердам Европейска агенция по лекарствата заявиха, че се води разследване на инцидента, но не казаха кога точно се е случил, нито бяха дадени подробности за това, до какво са искали да се доберат хакерите.

„EMA бързо започна цялостно разследване в тясно сътрудничество с правоприлагащите органи и други съответни органи“, се казва в кратко изявление на агенцията. „EMA не може да предостави допълнителни подробности, докато разследването продължава. Допълнителна информация ще бъде предоставена след време“.

От EMA заявиха, че ще се вземе решение за условно одобрение на ваксината на Pfizer/BioNTech на среща, която ще се проведе най-късно до 29 декември. Решение по версията на Moderna трябва да последва до 12 януари. Регулаторът също така извършва прегледи на ваксините, разработени от Oxford University-AstraZeneca и Johnson & Johnson.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share