Хаджигенов: Никога не съм очаквал нищо смислено от президента Румен Радев

Резултатът от т.нар. конституционна реформа ще е „една огромна злина“, която ще е с дейното участие на Борисов и Пеевски.Това каза пред БНР адвокат Николай Хаджигенов от „Ние идваме“.

„Моят упрек към партиите, които бяха на протестите срещу Борисов и Гешев, е, че в желанието да се сдобият с някакви дребни екстри или с някаква власт, която ще използват порочно, използваха мафиотски прийоми. Как бориш мафията така? В една демократична държава ти спазваш закона, нищо друго“, коментира още той.

По думите на адв. Хаджигенов не политиците с промени в законите са свалили Иван Гешев от поста главен прокурор, а „мафията, която си го избра, го свали“.

„Никога не съм очаквал нищо смислено от президента Румен Радев, не очаквам и сега“, каза Николай Хаджигенов във връзка с очаквания указ на държавния глава, с който да приключи процедурата по предсрочно отстраняване на главния прокурор. Той припомни, че още при назначаването на Иван Гешев Радев е трябвало да обясни на хората, защо не подписва указа за това назначаване, а той не го е направил:

„Известно е, че президентът отдавна играе собствени игрички, които нямат нищо общо с интересите на хората и на държавата, така че нищо смислено не очаквам“.

„Естествено, че ДПС ще предложат Делян Пеевски за конституционната комисия, той е народен представител, те имат право да си предложат когото си искат. Затова има неща, които се мислят предварително, като това – добрите сили да не се женят за лошите, защото тогава те се вливат в лошите, а лошите придобиват сила и започват да правят каквото си искат, т.е. ГЕРБ и ДПС правят каквото си искат. Това ще е и утре и вдругиден, докато накрая добрите сили разберат, че от два стола са седнали на земята“, коментира юристът