Франция е ваксинирала вече 3,51 милиона души

От началото на ваксинационната си кампания срещу КОВИД-19 Франция е поставила около 3,51 милиона дози ваксини, предаде Ройтерс, цитирайки министерството на здравеопазването.

Днес бе съобщено за 22 501 новозаразени, по-малко от вчера (25 018), но повече от миналия четвъртък, когато новите случаи са били 21 063.

Общият брой на случаите на короварус са 3,54 милиона. На седмична база увеличението е от около 3,80 на сто, което е най-ниският процент от 5 януари. За последните 24 часа смъртните случаи са 271, по-малко от предишния ден, когато се били 310. Общо досега починалите от коронавируса във Франция за 83 393.

Министърът на здравеопазването Оливие Веран каза на пресконференция, че още е рано за облекчаване на противоепидемичните мерки и че от понеделник периодът на изолация за хората с положителни проби ще бъде увеличен от седем на десет дни. Освен това каза, че смъртните случаи от ковид за една седмица сега са толкова, колкото са смъртните случаи от пътнотранспортни произшествия във Франция за една година.

През последните седем дни от ковид са починали 2590 души. миналата година по френските пътища са загинали 2550 души, което е с повече от 20 процента по-малко в сравнение с 2019 и най-малкият брой за повече от десет години. Това се обяснява с намалелия трафик заради карантинните мерки и вечерния час, наложен заради инфекцията.

Previous post Марсоходът на НАСА кацна успешно на Марс
Next post Датчанин отива в затвора за кашляне срещу полицаи