Фирми на Ивелин Михайлов от „Величие“ дължат на хазната над 650 000 лева

Близо 650 хиляди лв. задължения към НАП са натрупали 10 фирми свързани с Ивелин Михайлов, който стои и зад спорния проект „Исторически Парк“ , и е шеф на фирмата „ВЕЛИЧИЕ“ АД, съобщи „Бърд“.

С новата партия парламентарният Клуб на групата „ДължаНаНАП“ се разраства!

Шест от фирмите, дължащи общо 306 хил. лв., са собственост на Ивелин Михайлов или е съдружник в тях. В други четири фирми, дължащи 343 хил. лв., Ивелин Людмилов Михайлов е бил собственик или съдружник до неотдавна.

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов съобщи за БТА, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на “Исторически парк”.

“Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов в Димитровград, където участва в кампанията на Агенция „Митници“ срещу дрогата “Не сте сами”.

Той допълни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати. Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения. Спецов уточни, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина.

По повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от “Продължаваме промяната” (ПП) и в които се коментира “кеша”, Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил. Той добави, че НАП не работи по този случай.

Вчера водачът на листата на партия „Величие“ за Европейския парламент Николай Марков каза, че в „Историческия парк“ във Ветрино няма вложени нито европейски, нито национални капитали, както и обществени средства.

„Величие“ няма общо с патриотарството. „Всички срещи, които сме провели в 50 български града, включително и в три държави, в реториката ни няма нищо такова. Ние имаме положителна реторика и имаме какво да покажем. Ние вече сме направили социалния модел, реализиран е в български общини“, каза един от лидерите на партията Николай Марков.

По думите му не се вижда възможност да се реализира правителство в 50-ия парламент.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share