Фетел с оферта за година почивка и завръщане в „Ред Бул“

Година почивка и завръщане в „Ред Бул“ за Себастиан Фетел през 2022 г. е предложил Хелмут Марко, дясната ръка на собственика на компанията Дитрих Матешиц.

Именно с австрийския отбор 33-годишният германец спечели четирите си световни титли във Формула 1. Признанието дойде от самия Марко, който е убеждавал Фетел да се откъсне за година от най-престижната автомобилна надпревара. Себ обаче избра „Астън Мартин“, както е новото име на „Рейсинг Пойнт“.

„От „Ферари“ постъпихаха лошо със Себастиан и обявиха раздялата им още преди последният му сезон с тях да е започнал. За всички беше ясно, че за него годината ще е ужасна. За други пилоти това щеше да е краят на кариерата, но не и за Фетел. Той е много силен психически. Просто „Ферари“ сякаш пробваха всичко, за да го съсипят. Нямам идея защо се получи така, тъй като той даваше всичко за отбора от сърцето си“, коментира Хелмут Марко.

„Нещата обаче се развиха бързо с новия „Астън Мартин“ и напълно разбирам защо Себ реши да не си почива, а да започне от нулата с нов отбор. Оставаме много добри приятели“, завърши 77-годишният австриец.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share