Фетел се съмнява, че с Льоклер карат еднакви болиди

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел се усъмни, че колата му не е еднаква с тази на съотборника му във „Ферари“ Шарл Льоклер. Германецът намекна това след Гран при на Португалия. Той завърши десети, а Льоклер бе четвърти.

„Той не само ме побеждава, а все едно е в различна класа спрямо мен. Опитвам всичко. Доволен съм от обиколките, които правя, но те просто са твърде бавни“, коментира Фетел пред RTL още след квалификацията в Портимао.

След надпреварата, той коментира, че от една страна е удовлетворен, защото чувства, че е карал добре. „В началото ми беше трудно, загубих места. Два-три пъти едва не изтървах колата. След това всъщност направих добро състезание“, каза Себастиан Фетел, но и добави: „Другата кола обаче е много по-бърза. Къде губя време? Прехапвам си езика цяла година. Някой идиот може и да не се сети, но аз пълен идиот ли съм? Съмнявам се. Нещата изглеждат далеч по-лесни в другата част на гаража.“

„Трудно е да се довериш на автомобила си като няма постоянно поведение. Трябва да гледам себе си и да си върша работата, но боли. Особено заради собствените ми очаквания, които са по-високи от тези отвън. Трудно ми е да приемам нещата, тъй като съм твърде амбициозен и искам още успехи“, категоричен бе Фетел.

Шефът на тима Матиа Биното обаче отрече за разлики в болидите. „Колите на Себ и Шарл несъмнено са еднакви. Наистина се надявам, че Себастиан може да направи по-добра квалификация и да покаже на какво е способен. Шарл със сигурност е много добър. Но може би би могло да се очаква още повече от втори пилот“, заяви Биното.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share