Фермери на протест заради затварянето на пазарите

Организаторите на откритите базари в Пловдив готвят протест. Фермери от региона и участници в пазарите, включително и от „Капана фест“ излизат днес пред общината, след като местната власт забрани техните традиционни празнични изложения.

Недоволните изпратиха протестно писмо срещу това решение до градската управа и здравното министерство.

„Недоволството ни е продиктувано от това, че сега има голямо търсене на нашите здравословни продукти, а работата ни е спряна. Така хората не могат да ги намерят и те остават недостъпни. Ние не приемаме причината, че застрашаваме здравето на хората, защото базарът се провежда на открито“, казват организаторите.

„Дори юридически няма причина поради която тези базари да не работят, а нормалните пазари да са отворени. Има големи вериги магазини, които са отворени“, допълват протестиращите.

„Сигурността гарантираме, защото участниците са доста съпричастни и отговорни. Ние също ще следим за спазването на мерките. Ако не предложим и продадем стоката си сега – оставаме без доходи. Съдбата на много семейства зависи от провеждането на тези базари“, допълват други организатори.

От управата на града заявиха, че смятат провеждането на масови мероприятия за опасно и те ще бъдат абсолютно забранени до 21 декември.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share