Фейслифтът на Corsa – много повече от визуални промени

През 2019 година на пазара се появи новото поколение на Corsa, което бе и първата разработка на Opel под шапката на PSA Group и по-късно Stellantis. Компактният хечбек на практика споделя голяма част от екстериора, интериора и технологиите които използва с подобното по размери Peugeot 208, което наскоро получи фейсфлит. Сега вече е време и компактният Opel да получи своите обновения, които засягат много повече от визията на колата.

Все пак, започвайки с нея, новата Corsa получава характерната за Opel Vizor предница с черна предна решетка, нови светлини и броня с голям отвор. Освен нов дизайн, фаровете получават и подобрена технология и вече използват 14 елемента, вместо 8, за да предоставят по-добро осветяване на пътя, без да заслепяват другите водачи. Отзад откриваме нови надписи, а нов сив цвят с името Grafik Grey завършва промените по визията.

Въпреки че интериорът изглежда идентичен с този от преди фейслифта, тези с по-набито око могат да открият опционална 10-инчова инфотеймънт система, която се захранва от процесор Snapdragon. Базираният в Рюселсхайм автомобилен производител твърди, че смартфоните, свързани към автомобила чрез Android Auto или Apple CarPlay, вече могат да се зареждат безжично в същото време. Други промени включват променена текстура на седалките, обновен лост за смяна на предавките и нов волан.

Под капака откриваме 1.2-литров бензинов двигател, който вече е мек хибрид и генерира 100 или 136 конски сили. Налична е и нова автоматична трансмисия с двоен съединител. Друг вариант за задвижване е 1.2-литровия атмосферен мотор със 74 конски сили или същият, но с турбо и 98 или 128 конски сили.

Налична е и изцяло електрическа версия, която предлага 136 конски сили и до 257 километра пробег, но също така вече може да бъде поръчана и версия със 156 конски сили и 260 нютон метра, която може да измине до 402 километра с едно зареждане.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share