Федерер под въпрос за Австралия, намекна за край на кариерата си

Федерер под въпрос за Австралия, намекна за край на кариерата си

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер призна, че не е сигурен за Откритото първенство на Австралия. Той разкри, че двете операции на коляното на левия крак все още не му позволяват да тренира пълноценно.

„Надявах се да бъда на 100% готов още през октомври, но все още не съм“, сподели Федерер и добави: „Втората операция забави прогреса ми. Продължавам да правя физиотерапия и полагам усилия за завръщането, но не знам как ще се чувствам по време на мач.“ Той не е играл в професионален двубой от почти година. Очаква се Australian Open да се проведе от 8 до 21 февруари, макар че от австралийската тенис федерация все още не са потвърдили новите дати. Ако швейцарецът иска да участва, той ще трябва да пристигне в Мелбърн в средата на януари.

Легендарният тенисист получи наградата за най-добър спортист на Швейцария за последните 70 години, след което хвърли бомбата, намеквайки, че това може да е бил последният сезон в славната му кариера.

„Надявам се, че ще видите още нещо от мен през следващата година. Но ако това е било всичко, то тогава би било невероятно да приключа с тази награда“, сподели Федерер. През последните месеци тенисистът и щабът му на няколко пъти казваха, че големите му цели за 2021 г. са „Уимбълдън“ и олимпийските игри.