Федерер под въпрос за Австралия, намекна за край на кариерата си

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер призна, че не е сигурен за Откритото първенство на Австралия. Той разкри, че двете операции на коляното на левия крак все още не му позволяват да тренира пълноценно.

„Надявах се да бъда на 100% готов още през октомври, но все още не съм“, сподели Федерер и добави: „Втората операция забави прогреса ми. Продължавам да правя физиотерапия и полагам усилия за завръщането, но не знам как ще се чувствам по време на мач.“ Той не е играл в професионален двубой от почти година. Очаква се Australian Open да се проведе от 8 до 21 февруари, макар че от австралийската тенис федерация все още не са потвърдили новите дати. Ако швейцарецът иска да участва, той ще трябва да пристигне в Мелбърн в средата на януари.

Легендарният тенисист получи наградата за най-добър спортист на Швейцария за последните 70 години, след което хвърли бомбата, намеквайки, че това може да е бил последният сезон в славната му кариера.

„Надявам се, че ще видите още нещо от мен през следващата година. Но ако това е било всичко, то тогава би било невероятно да приключа с тази награда“, сподели Федерер. През последните месеци тенисистът и щабът му на няколко пъти казваха, че големите му цели за 2021 г. са „Уимбълдън“ и олимпийските игри.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share