Фанкъдова още мисли да затворили ли баровете в столицата

Обсъждаме с колегите временното затваряне на нощните заведения. Днес имаме събиране на общинския щаб заедно с директора на столичната РЗИ и ще обсъдим този въпрос. Това го направиха много градове в червената зона в България. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова тв.

„Следим какво става и в европейските градове. Знаете, че там има и по-сериозни мерки като вечерен час, ще обсъждаме и това. Ако се окаже ефективна мярката със затварянето на нощните заведения, мисля, че вечерен час няма да е нужен. Обсъждат се всички познати мерки, за да намалим събирането на хората и то при спазване на дистанция“, добави тя.

Тя напомни, че от 2 дни са пуснали допълнителни влакове в най-натоварените часове, но има и болни машинисти. Въпреки това тя увери, че всички влакове се движат по разписание. „За мен е важно важно градският транспорт да продължи да работи, за да живее София“, увери тя.

„Наблюденията ни при премахването на синята и зелената зона тази пролет показаха, че това не е особено ефективна мярка, защото хората не слязоха наистина от колите си, а настъпи хаос при паркирането“, категорична бе Фандъкова.

„Може би трябва като следваща стъпка да се обмисли при големите ученици да се премине към дистанционно обучение“, добави столичният кмет.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share