Учен от „Харвард“: Извънземни ни бомбардират с метални топки!

Необичайни метални топки, намерени на дъното на Тихия океан неотдавна, имат извънземен произход. В това е убеден ръководителят на катедрата по астрономия в Харвардския университет Ави Льоб. Откритите от неговия екип десет странни метални топки са изследвани под микроскоп и е установен съставът им.

Мистериозните сфери се състоят от 84% желязо, 8% силиций, 4% магнезий и 2% титан, а останалите 2% са микроелементи. Освен това изследователите установяват, че този материал има невероятна здравина, надминавайки дори космическите скали, изброени в каталога на НАСА.

Установена е и скоростта, с която сферите са паднали в Тихия океан – тя е била 60 километра в секунда, което е по-бързо от тази на 95% от всички известни звезди, разположени близо до Слънцето. Льоб смята, че тези факти показват, че сферите може да представляват фрагменти от космически кораб или някакъв вид технологично устройство, създадено от друга цивилизация.

Изглежда, че нашето дълбоко море може да крие доказателства за извънземен живот и технология, казва астрономът. Въпреки вълнуващите открития на Льоб и неговия екип предстои независима проверка на резултатите от изследването. Ави Льоб е един от водещите астрономи в света. Публикувал е стотици пионерски изследвания. Сътрудничил си е с гении като Стивън Хокинг.

Previous post Как трябва да се храните, за да забременеете по-лесно?
Next post Столетниците в Япония за пръв път са над 92 000 души