Ученици по пижами на олимпиадата по математика

И ученици по пижами премериха сили на олимпиадата по математика в София в събота. Много от хлапетата се състезаваха онлайн, като старта беше в 9:00 часа сутринта. Родители споделиха, че заради ранния час седмокласници са се включили в олимпиадата по пижами.

Според заповедта на здравния министър от петък, състезанията провеждат и на място в училищата, ако не могат да се организират от разстояние. В съботния общински кръг, училища в столицата бяха направили организация за безопасното протичане на изпита. В 119 СУ например в стаите на място в училища задачи решаваха четвъртокласниците. Тя бяха разпределени между 11 и 13 ученици, по един на чин.

Съгласно указанията трябваше да пишат със син химикал и да чертаят с молив. Големите също получиха инструкции в Classroom. За преписване се следеше с камери. Времето за олимпиадата беше четири астрономически часа – от 9:00 до 13:00 часа. Общинският кръг на олимпиадата по математика за ученици в София, който трябваше да се проведе през декември се отложи за 16 януари 2021 г.

Всяка писмена работа на олимпиадата се проверява и оценява независимо един от друг от двама проверители. В срок до седем работни дни от състезателния ден комисията за проверка и оценка на писмените работи на учениците от общинския кръг на олимпиадата по математика изготвя протокол с явилите се ученици на общинския кръг на олимпиадата по математика и техните резултати. Тя прави протокол с класираните за областния кръг ученици, съдържащ трите имена и техните резултати.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share