Участието на България на ATP Cup e под въпрос

Участието на България на ATP Cup e под въпрос

Участието на България на отборния турнир ATP Cup в Австралия в началото на следващата година е под въпрос заради планираното намаляване на съставите, които да спорят за титлата.

Цялото австралийско тенис лято ще бъде концентрирано в щата Виктория и най-вече в Мелбърн поради факта, че преминаване от щат в щат ще изисква двуседмичен карантинен период, което прави невъзможно провеждането на турнири по цялата територия на страната.

И докато Откритото пълвенство на Австралия най-вероятно ще се проведе, то около ATP Cup има голяма въпросителна. През миналата година турнирът се проведе с 24 отбора, разпределени в три града. Ако форматът се запази, България е сигурен участник и през 2021 година, пише tenniskafe.com.

В тенис средите обаче вече се коментира вариант, при който отборната надпревара да се проведе със само 8 отбора, което би оставило нашия отбор извън състезанието. Това би било огромен минус за родните тенисисти извън Григор Димитров като Димитър Кузманов, Алекс Лазаров, Алекс Донски и Адриан Андреев, които в началото на 2020 година в Сидни получиха безценен опит от играта на най-високо ниво.