Утре е премиерата на електрическия Mercedes-Benz EQA

Електрическият компактен Mercedes-Benz EQA ще бъде представен онлайн на 20 януари 2021 г., съобщава производителят. Това е един от четирите модела, захранвани с батерии от подмарката Mercedes-EQ, насрочен за пускане през тази година.

Първоначално ще бъде пусната в продажба версията EQA 250 с моно задвижване с електрически двигател с мощност 140 кВт (190 к.с.), а по-късно компанията обещава да пусне варианти с мощност над 200 кВт (272 к.с.) и със задвижване на всички колела, пише ams bg.

Всъдеходът EQA, както се оказва, почти копира интериора на GLA, очевидно ще се различава с малки детайли в оформлението и осветлението. Като каросерия EQA повтаря GLA, но външният вид и, разбира се, задвижването ще бъдат различни.

Стандартната навигационна система Electric Intelligence е в състояние да изчисли оптималния маршрут въз основа на енергийния резерв в батерията, местоположението на най-близките зарядни станции, ситуацията на движение и дори времето.

Немците все още не говорят за размера на батерията и пробега при зареждане, но посочват консумацията на енергия в комбинирания цикъл – 15,7 кВтч/100 км.

Всъдеходът Mercedes-Benz EQA ще се появи при европейските дилъри през пролетта на 2021 г. Моделът ще бъде произвеждан в завода в Ращат, Германия, а сглобяването ще бъде организирано и за китайския пазар в Пекин.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share