Ути Бъчваров готви рекорд с 50-килограмови кюфтета и тон руска салата

50-килограмови кюфтета и тон руска салата, що е то? Това е рекорд, който ще опита да сготви вечно усмихнатият готвач Ути Бъчваров. За грандиозните си планове сподели самият той в забавното шоу по NOVA „С Рачков всичко е възможно”.

„Ути, Разбрах, обаче, че ще готвиш за някакъв рекорд за „Фестивала на кюфтетата”, обърна се водещият Димитър Рачков към госта в предаването Петър Бъчваров, по-известен като Ути.

„Кюфтета, сарми и всякакви други неща. Не знам дали знаеш, че най-малките сармички са в Асеновград.”, обърна се кулинарят към Рачков.

„Ял съм, те са по сантиметър и нещо”, отговори водещият.

„Обаче най-голямата сърма е добруджанската. В Добруджа всичко е голямо. Говорим за Добруджа. Говорим за там, където Йовков е писал своите разкази, говорим за Генерал Тошево. Там сармата е ей, толкоз голяма”, заяви Ути, показвайки жест с ръце, предаде vesti.bg.

„Кюфтетата са малко-по големи. Знаеш ли как аз сервирам тройка кюфтета с гарнитура. Класически, три кюфтета с гарнитурка. Три кюфтенца, всяко едно по 50 кг с едно малко „барбекюнце”, заяви в своя шеговит стил колоритният кулинар.

„Това ще го правиш сега, за рекорд ли”, попита Рачков.

„Точно така, следващата седмица отивам и го правя, три кюфтенца по 50 килограма, че и руска салатка ще си направим, че и сармички ще си направим”, заяви Бъчваров като обясни, че количеството руска салата, която смята да приготви е цял един тон.

Не за първи път забавният кулинар Ути Бъчваров се впуска в такива приключения. Той често пътува из цяла България и забърква своите адски вкусни и огромни манджи.

В Сливен на празника на стоте войводи той успя да направи 100-метров суджук.

Във Варна пък с благотворителна цел сготви боб чорба в най-големия казан в България.

Рекорд бе поставен и в Севлиево, където Ути Бъчваров успя да приготви 200-метров тиквеник.

В Банско кулинарят се включи в близо 4-часово предизвикателство и забърка 200-килограмова капама. С нея бяха нагостени гостите, дошли в зимния курорт за кръг от Световната купа по ски за мъже.

Един тон саламура приготви Ути Бъчваров на фестивала „На риба с бира” в Лом.

Съвсем наскоро бохемът разказа и как се подготвя за 60-годишнината на свой приятел, споделяйки снимка на огромно барбекю с шишчета.

„Когато любим приятел има рожден ден и навършва 60, няма как да не извадя уникалното си барбекю. На открито сме, така че стискайте палци да не завали и в Стара Загора!”, написа Ути Бъчваров в социалните мрежи.

Любопитна подробност е, че тиганът, в който Ути често готви своите гигантски ястия, е изработен от стар локомотив.

През 2015 година Ути Бъчваров пък измайстори свое собствено уникално барбекю. Огромното изобретение е високо 5 метра и тежи цели 2 тона. На готвача му е отнело близо година за да го изработи. На него може да се пече цяло теле или гигантска погача. За едно зареждане са необходими 50 кг дървени въглища.

„Аз си имам казан, за който и вещицата може да ми завиди”, похвали се още Ути в социалните мрежи.

Бхемът Ути успя да шокира публиката на шоуто „С Рачков всичко е възможно” и с друго свое признание. По време на една от игрите, в която участниците трябваше да отговарят на неудобни въпроси, Петър Бъчваров си призна, че е заспивал на едно място и се е събуждал на съвсем друго.

„Заспах вкъщи и се събудих в Панама. Ти доколкото си спомням, съвсем скоро прескочи рубежа на 50-те. И аз така на 1 март преди 2-3 години, заспах”, сподели за неудобната случка Бъчваров, обръщайки се към водещия Рачков.

„Ти беше заспал още на рождения ден”, допълни водещият Димитър Рачков, който издаде, че е присъствал на въпросния злополучен юбилей.

„И се събудих в Панама с 10 шева на веждата”, разкри още Ути.

Щурите празненства по случай рождените дни на столичния бохем Ути Бъчваров са винаги легендарни, издават негови близки.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share